Om Dekoracio

Det här är

Dekoracio

Dekoracio är ett litet inredningsföretag grundat av, Susanna Öhman.

Välkommen till Dekoracio! Hos oss hittar du klimatsmarta tjänster inom homestyling och inredning som vänder sig till såväl privatpersoner som företag.

Vår mission är att vara en lyhörd och professionell inredare som skapar funktionella, vackra och trivsamma miljöer för våra kunder, med miljö i fokus. Med ett brinnande engagemang för såväl inredning som miljöfrågor hjälper vi dig med färgsättning, möblering, ljusplanering och textilier för att skapa en personlig inredning som sätter guldkant på ditt hem.

Behöver du hjälp med att inreda ditt hem och hitta den röda tråden? Ska du sälja din bostad och vill anlita en stylist för en klimatsmart värdeökning? Vi på Decoracio ser till att visa din bostad från sin bästa sida för bästa möjliga försäljningsresultat. Vi blandar gammalt och renoverat med nytt och är noga med inköp av produkter för minsta möjliga miljöpåverkan.

Förutom att ta fram inredningsförslag, kan vi även hjälpa till med enklare uppfräschning av möbler.

Vi är numera två stylister som inreder på Dekoracio, Gabriella och Susanna.   
 

 

Susanna berättar

 

Jag gillar verkligen moderna möbler och designklassiker med enkla linjer, minimalistisk stil. Jag suktar efter allt möjligt nytt och snyggt som fyller inredningsmagasinen. Min egen stil här hemma är i slutändan ändå ekletisk och med för mycket prylar, och har sedan en tid en dragning åt art deco. Hemma hos oss finns flera ärvda vackra möbler i massiv ek från 30-talet som min farfars far har tillverkat och med stolar som jag själv renoverat och klätt om. De flesta möbler får hänga med vid varje flytt, mycket beroende av att jag har svårt att skiljas från gammalt arvegods. Det som köps in är i första hand gardiner, dukar, kuddar och mattor, kanske en och annan armatur. Det övriga kläs om och målas om. (Och visst en hel del hamnar på sommarstället).  Eftersom jag inte har samvete att skiljas från mina egna gamla möbler, så får jag omväxling och tillfälle att leva ut när jag inreder hos andra. 


Jag har tidigare arbetat i miljöbranschen och får dåligt samvete när jag överkonsumerar eftersom jag är väl medveten om vilken effekt det har på miljön och våra vattendrag, men jag är tyvärr inget helgon. 


Under tio års tid har jag gått kvällskurser i möbeltapetsering och möbelrenovering, vilket är förenligt med miljösamvetet som jag tar med mig in i min inredningsnisch. Jag har också föresatsen att välja så miljövänligt som möjligt. Ingen vanlig inredare alltså- men det är insidan som räknas!

Är du nyfiken hur vi kan göra om i ditt hem?