Våra tjänster

Dekoracio AB

HOMESTYLING & Homestaging 

Varför ska jag göra en homestyling ? Duger det inte som det är?

 

Det är klart det duger som det är - om du tänker bo kvar. Det är inte säkert att favoritfåtöljen och myskuddarna som du själv trivs med gör sig så bra på bild. Bra bilder och en positiv känsla på plats lockar många fler till visning och budgivning än annars vore fallet. En rätt stylad bostad visar möjligheterna och hjälper spekulanterna att visualisera och mentalt flytta in i lbostaden redan när de ser bilderna på nätet. 

 

Hur gör man?

Det handlar mycket om att rensa, neutralisera färger, kanske möblera om för att lyfta fram möjligheterna. Det får inte vara för mycket saker som tar fokus och hindrar spekulanter från att se den fulla potentialen. Men det ska heller inte vara för lite så det blir kalt och intetsägande. Det gäller att få till en bra balans och där kan det vara bra att ta hjälp av en utomstående med fräscha ögon eftersom det är lätt att blli hemmablind

 

Fungerar det verkligen?

Ja det gör det! Stylingar som gjort har resulterat i snabba försäljningar till bra priser. Hur mycket du tjänar på en styling är omöjligt att svara på, men en stylad bostad är garanterat lättare att sälja än en ostylad.

 

Hur mycket kostar homestyling ?

Priset beror dels på hur mycket du behöver hjälp med och dels på hur mycket arbete vi bedömer behövs och hur mycket av vår inredning vi kommer ta dit. Finns hiss, balkong eller uteplats ? Ring oss för ett kostnadsfritt hembesök så lämnar vi en offert. Vi stylar både möblerade och tomma bostäder.


Och visst är det bra att vi är ett företag som värnar om miljön och en klimatsmart styling samttidigt som du får dra av kostnaden för homestyling och homestaging som försäljningskostnad ?

Dekoracio AB

Inredningsförslag


Vi kan hjälpa dig med allt från färgsättningsförslag, möblering, ljusplanering, textilier, inköpslistor, till kompletta inredningsförslag och homestyling inför försäljning. 

Dåligt med tid? Inget problem, vi hjälper dig gärna med planering, inköp av produkter och tjänster liksom projektledning och budgetuppföljning. Vi kan också hjälpa dig med enklare uppfräschning av möbler, såsom målning och nytt tyg.

HUr fungerar det?


Så här kan det gå till när du anlitar oss som inredare:

Uppstartsmöte

Vi ses och du får berätta vad du behöver hjälp med. Kanske du bara behöver hjälp med ett möbleringsförslag eller färgsättning. Kanske du vill börja om helt och hållet. Vilken budget har du och vad gillar du? Kanske du satsar på en fin designlampa och köper resten från de stora varuhusen?
.

Idéförslag

Vi funderar lite och återkommer med en idé, i form av ett moodboard och kanske några skisser. Om du gillar idén arbetar vi vidare med förslaget.


Ritningar, prover & planer

Vi presenterar tex möbleringsritningar, belysnings-planer, färgkoder, tapetprover, produktlistor enligt vad vi kommit överens om. Vi kanske gör någon mindre revidering efter överenskommelse.


Rumsbeskrivning & ytterligare ritningar

Om du önskar tar vi också fram rumsbeskrivningar, och ytterligare ritningar för eventuella platsbyggda lösningar. Vill du ha ytterligare hjälp kan vi tex hjälpa dig med projektledning, inköp och samordning av leveranser och hantverkare. Vi håller kontroll på tidplan och budget.

Slutbesiktning

Vi gör en slutbesiktning och går igenom så att allt är på plats enligt vad vi kommit överens om.

Är du nyfiken hur vi kan göra om i ditt hem?