Dekoracio AB

OM OSS

Det här är

DEKORACIO

Dekoracio är ett inrednings- och homestylingföretag grundat av, Susanna Öhman.

Vi som arbetar på Dekoracio är Susanna Öhman och Anja Dahlgren.

Vi är båda utbildade inredare och lärde känna varandra på en kurs i visual merchandising. Anja har tidigare arbetat som fotograf och är kreatör. Anja anlitas ofta som dekoratör till större evenemang och fester, som tex Stockholm Tantrafestival.

Susanna är även civilingenjör och har tidigare arbetat med vatten och miljöfrågor.

Vi tar stor hänsyn till miljö och hållbarhet i vårt arbete. Vi gör våra inköp med så liten miljöpåverkan som möjligt, och handlar gärna second hand när vi hittar fina fynd.

SUSANNA BERÄTTAR

Jag gillar verkligen moderna möbler och designklassiker med enkla linjer, minimalistisk stil. Jag suktar efter allt möjligt nytt och snyggt som fyller inredningsmagasinen. Min egen stil här hemma är i slutändan ändå ekletisk och med för mycket prylar. Hemma hos oss finns flera ärvda vackra möbler i massiv ek från 30-talet som min farfars far har tillverkat och med stolar som jag själv renoverat och klätt om. De flesta möbler får hänga med vid varje flytt, mycket beroende av att jag har svårt att skiljas från gammalt arvegods. Det som köps in är i första hand gardiner, dukar, kuddar och mattor, kanske en och annan armatur. Det övriga kläs om och målas om. (Och visst en hel del hamnar på sommarstället).  Eftersom jag inte har samvete att skiljas från mina egna gamla möbler, så får jag omväxling och tillfälle att leva ut när jag inreder hos andra. 

Jag har tidigare arbetat i miljöbranschen och får dåligt samvete när jag överkonsumerar eftersom jag är väl medveten om vilken effekt det har på miljön och våra vattendrag, men jag är tyvärr inget helgon. 

Under tio års tid har jag gått kvällskurser i möbeltapetsering och möbelrenovering, vilket är förenligt med miljösamvetet som jag tar med mig in i min inredningsnisch. Jag har också föresatsen att välja så miljövänligt som möjligt. 

Ingen vanlig inredare alltså- men det är insidan som räknas!

Anja
Susanna